Ноћ истраживача

Под слоганом „Засијајмо заједно у ноћи,“ у петак, 25.09., на овогодишњој манифестацији Ноћ истраживача, учешћа су узели и наши ђаци и то кроз чак осам радионица.

Ученици четвртих разреда са учитељицама Зорицом Трифунов (IV/1), Зорицом Јешић (IV/2) и Весном Лугоња ( IV/3) презентовали су своје експерименте, објашњавали их посетиоцима, а све то на врло занимљив начин, уз дружење и добру забаву.

Noc_istrazivaca_2015_1 Noc_istrazivaca_2015_2 Noc_istrazivaca_2015_3 Noc_istrazivaca_2015_4 Noc_istrazivaca_2015_5 Noc_istrazivaca_2015_6 Noc_istrazivaca_2015_7 Noc_istrazivaca_2015_8 Noc_istrazivaca_2015_9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У овогодишњој Ноћи истраживача, у позоришту „Тоша Јовановић“, засијали су
заједно на сцени ученици петог и првог разреда учитељице Соње Вујаковић. Све је било у складу са овогодишњом темом „Засијајмо заједно у ноћи“. Публици су приказали ауторску представу сенки *Замислите*. Ова представа је настала повезивањем науке, књижевности и уметности, кроз редовне часове српског језика, ликовне, музичке културе и познавања природе и друштва. Доказ је, да се креативним начином рада у настави може пуно постићи. Учитељици Соњи је указана велика част, што је у овој манифестацији представљала значајну установу културе града Зрењанина са својим ђацима.

Zamislite1 Zamislite2 Zamislite3

Ученици виших разреда су теми „Светлост“ приступили на различите начине. Радионица о светлости организована је под менторством наставнице физике, Силване Живковић, квиз знања са ученицима је, као ментор, осмислио наставник техничког и информатичког образовања, Јован Ђорђевић, док је ментор при организовању посете планетаријуму била наставница географије, Ђурђевка Грујин.

На изложби фотографија, која је такође уприличена као такмичарски део ове манифестације, ученик наше школе, Никола Жиграи (VIII/3), под менторством наставника информатике, Дарка Станкова, освојио је 1. место.

PhotoMaster1 PhotoMaster2 PhotoMaster3

 

 

 

 

Победнику и свим учесницима честитамо!  🙂

Ученици наше школе су на овогодишњем спектаклу који представља веома важну, али и врло занимљиву промоцију науке, погледали и огледе других учесника и имали прилике да усвоје разноврсна нова знања и идеје.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.