Реч директора

Школа која чува своје порекло, негује и развија праве вредности

У просветној историји зрењанинског школства, међу не тако бројним институцијама дугог трајања, посебно место заузима наша школа, Основна школа “Ђура Јакшић“, која се налази у најстаријем делу Зрењанина, у Граднулици. Од  давне 1808. године,  па до данас, школа у континуитету врши своју просветну мисију. Њен значај у културном и друштвеном животу превазилази границе Граднулице. Она обележава и осликава три века и даје  печат своме граду. Током времена свој отисак су оставиле друштвене прилике, просветна и културна политика више држава, истакнути просветни прегаоци, локална средина спремна да путем школе, просвете, образовања обезбеди што бољу будућност својој деци.

Од самог почетка реформских процеса у Србији, 2002. године, школа корача сигурним корацима  испуњавајући све своје обавезе  не плашећи се изазова и промена.

Упоредо са реформским процесима унапређује се рад школе, како у материјално-техничком, тако и у васпитно-образовном смислу и она постаје подстицајан и пријатан простор за учење и рад.

Директор школе: Весна Сакелшек