Радионице како ефикасно учити и научити лекцију

Приликом спровођења активности везаних за самовредновање у област учења и начина учења наших ученика, утврдили смо да им недостају технике које би процес учења учиниле ефикаснијим, а памћење дуготрајнијим.

Због тога је, психолог школе у трећим и четвртим разредима одржала радионице на тему ефикасног учења из уџбеника. Причали смо о техникама учења, вежбали подвлачење кључних речи у лекцији, радили по групама, нешто ново сазнали и лепо се дружили. На крају радионица представили смо појам Мапa ума– која се користи као ефикасно сликовно, вербално и знаковно средство у учењу и памћењу лекција.

Након часова ученици су позвани да и сами крену да стварају мапе ума, као начин учења нове лекције, па смо најбоље мапе ума ученика четвртог разреда изложили у холу школе.

Наставили смо едукацију и у петим разредима, на часовима биологије, такође кроз маркирање кључних речи у лекцији и представљање лекције кроз мапу ума. Ученици су заинтерсесовани за овај начин учење, показали су да су креативни и маштовити.

ЈМР

Ucenje3 Ucenje5 Ucenje6

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.