„Са Светим Савом на пут кренусмо“ – обележили смо Савиндан

Дан Светог Саве обележили смо 26. јануара једним заједничким часом који смо организовали у школској библиотеци користећи разглас. На овај начин, сви ученици и наставници су у својим учионицама могли у току четвртог (старији ученици) и у току првог часа (млађи ученици) слушати програм у чијем припремању  су учествовали библиотекарка Светлана Бачулов, Теодора Радичев, ученица VI1, наставник Дарко Станков и представнице Ученичког парламента Кристина Кирћански и Милица Ковачев.

Све ученике и наставнике, најпре је поздравила директорка школе Весна Сакелшек, а потом смо од Теодоре чули оно најзначајније о лику и делу нашег првог просветитеља …

Како бисмо подстакли наше ученике да цртају и пишу о Светом Сави, отворили смо школски конкурс „Са Светим Савом на пут кренусмо“ . На нашу велику радост, стигло је много лепих радова на адресу библиотеке, те је и школска комисија (учитељица Наташа Станић и наставница ликовне културе Јелена Гојсовић; наставнице српског језика Данијела Прелевић, Марија Михајловић и Ружица Миолски; представнице Парламента) имала веома тежак задатак да одабере нејбоље.

Милица и Кристина су посвећено приступиле задатку, најпре као чланови школске конкурсне комисије, а потом и као учеснице програма, јер су преко школског разгласа јасно информисале ученике и наставнике о конкурсу и прогласиле оне најбоље, који су за свој успех награђени књигом и похвалницом:

Алекса Дујаковић II2 – најбољи ликовни рад у категорији ученика првог и другог разреда

Данило Медаревић II2 – похвала

Тара Миловац II3 – похвала

Андреј Бојанић II1 – похвала

Хелена Пајић IV1 – најбољи ликовни рад у категорији ученика трећег и четвртог разреда

Анђела Петровић IV1 – похвала

Јелена Орашанин  III3 – похвала

Ивона Ћурчин IV2 – похвала

Милан Јовановић IV1 – најбољи литерарни рад у категорији ученика првог циклуса (Миланов рад)

Сара Бошњаков II2 – похвала

Данијела Каруовић VII2 – најбољи литерарни рад у категорији ученика другог циклуса (Данијелин рад)

Сташа Алексић – похвала

Наставничко веће је похвалило и ученицу Теодору Радичев за допринос у реализацији школског програма поводом обележавања Дана Светог Саве.

На крају нашег заједничког часа чули смо и најлепше литерарне радове, које су нам прочитали победници конкурса Данијела Каруовић и Милан Јовановић, а најлепше ликовне радове можемо погледати у холу школе где их је изложила наставница Јелена Гојсовић …

Трудили смо се да још увек актуелна епидемиолошка ситуација не умањи значај обележавања Дана Светог Саве у нашој школи.

Сви радови, ликовни и литерарни, које смо добили од наших ђака, представљају онај најлепши део наше овогодишње светосавске приче „Са Светим Савом на пут кренусмо“ .

Захваљујемо свим учесницима конкурса и, још једном, честитамо најбољима.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.