Европа у граду на Бегеју

Скуп ученика зрењанинских основних школа, којима се ове године прикључила и „Четврта основна школа“ из Цеља, као део обележавања Дана Европе, одржан је 10. маја 2013. године у Зрењанину на Тргу слободе под називом „Европско село“. Манифестацију је отворио градоначелник Зрењанина.

Учесници манифестације били су ученици и наставници основних школа који су представили 27 држава чланица Европске уније. Циљ окупљања је било упознавање посетилаца са културом, обичајима, фолклором и историјом европских држава. „Улицу Европе“ улепшале су осликане кућице и шетња деце у костимима штрумфова, Ивице и Марице, викинга, старих Грка, а и лепо време нам је ишло на руку, тако да је и ово друго по реду обележавање манифестације „Европског села“ прошло веома успешно.

Наша школа се потрудила да посетиоцима манифестације што више приближи Краљевину Белгију паноима на којима су изложене знаменитости Белгије, бриселским „Атомијумом“, познатим белгијским посластицама и наступом наших ученика прерушеним у популарне белгијске штрумфове. Све је забележено ТВ камерама и фотоапаратима многобројних гостију.

Ово је био начин ширења толеранције међу младима и гостима града на Бегеју и надамо се да ће ова лепа манифестација попримити традиционални карактер.

Марко Ралић VI 2

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.