Упис у први разред основне школе

Поштовани родитељи / законски заступници деце стасале за упис у први разред основне школе,

Обавештавамо Вас (или подсећамо – ако сте родитељ „са искуством“) да упис детета у школу подразумева следеће кључне кораке: стицање података о деци-будућим ученицима школе, достављање документације потребне за упис детета и психолошко тестирање детета.

Дакле, до ове године је комуникација школе и родитеља поводом уписа детета подразумевала да већина родитеља дође у школу . Од ове године је цео поступак знатно једноставнији, посебно за родитеље.

Овим путем информишемо родитеље и друге законске заступнике деце о новинама у поступку уписа у први разред, а на основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја бр. 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020.:

  • Родитељу/законском заступнику детета биће омогућено да почев од 1.4.2020. па надаље електронским путем искаже заинтересованост за упис детета у изабрану школу, преко Портала еУправа  – услуга се зове Исказивање интересовања за упис у основну школу.
  • На Порталу еУправа биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање; њеним коришћењем добијате термин када ћете са дететом доћи у школу.

Од ове године, при доласку није потребно да имате било који од прописаних докумената за упис, јер ће их у вашем присуству овлашћено лице школе „преузети“ електронским путем из одговарајућих евиденција. Након овога, што не захтева пуно времена,обавиће се психолошко тестирање детета од стране педагога или психолога школе.

ВАЖНА НАПОМЕНА:
Молимо родитеље да због бржег и једноставнијег пријављивања деце користе следећу процедуру:
Обрасце можете преузети кликом на следећи линк: [преузми обрасце]
Попуњене обрасце пошаљите на следећу адресу: prvacidjura@gmail.com

Родитељи деце која територијално не припадају школи, а заинтересовани су за упис детета у ову школу, такође нека попуне обазац, без обзира да ли су се већ јављали школи и писали молбу за упис, или то нису учинили.

Свако дете има право на упис у школу; упис не зависи од коришћења понуђене услуге на Порталу.

Будите сигурни да ћемо Вас увек ваљано и благовремено информисати; нови поступак захтева уходавање и са техничке, и са наше и са ваше стране, а тиме и стрпљење и заједничко превазилажење недоумица, на чему вам унапред захваљујемо.

НАЈВАЖНИЈЕ је да се у здрављу видимо у школи, са великим бројем будућих ђака првака.

Срдачан поздрав од педагошко психолошке службе ОШ „Ђура Јакшић“ Зрењанин

Овај унос је објављен под Актуелно, Обавештења. Забележите сталну везу.