„Европско село“

Манифестација „Европско село“ по шести пут је одржана у нашем граду, 5. маја у хали „Медисон“, а у организацији Града Зрењанина. Наша школа је на овом догађају, који има за циљ промоцију Европске уније, културе и традиције различитих земаља, представљала државу чланицу Европске уније – Шпанију.

Двадесет осам школа са територије општине Зрењанин учествовало је у квизу знања „Колико познајеш Европу“, а учесници квиза били су ученици шестих разреда. Наш ученик, Алекса Лудошки, из одељења VI/2, освојио је прво место и за тај успех награђен је спорстким бициклом, а наша школа је на поклон добила лаптоп. Честитамо Алекси и наставници географије, Ђурђевки Грујин, на овом сјајном резултату!

Вршилац дужности шефа Делегације Европске уније, Оскар Бенедикт, уручује поклон нашем ученику, Алекси Лудошком (фото: Јован Његовић Дрндак)

Директорка школе, Весна Мађаров, преузима поклон лаптоп (фото: Јован Његовић Дрндак)

Ученици Јована Керлета, из одељења VII/2 и Иван Орловић, из одељења VII/3, одлично су се показали у улози водитеља програма.

За богату понуду на нашем штанду, која је привукла пажњу бројних посетилаца, побринули су се ученици и учитељице трећег разреда, као и родитељи ученика. Учитељица Зорана Ракић је са ученицама трећег разреда осмислила кореографију у фламенко стилу, са којом је наша школа представила Шпанију. Наставница Ђурђевка Грујин и наставница Моника Михић осмислиле су изглед паноа који су красили наш штанд, а наставник Јован Ђорђевић је помогао у техничкој реализацији када је реч о припреми материјала. Наставник Игор Јакшић је пружио подршку у реализацији испланираног, као и  Златко Мишић и Драган Марковић.

Надамо се да ће успех који смо постигли и ове године, као и добра организација, мотивисати наше ученике да и наредне године на овој значајној и лепој манифестацији покажу своја знања и вештине.

[slideshow_deploy id=’7554′]

 

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.