Успех на „Читалачкој значки 2013“

Ученици наше школе су и ове године активно читали и водили дневнике читања чиме су се успешно припремили за „Читалачку значку“, манифестацију коју традиционално организује Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“ како би међу ученицима основних школа промовисала књиге и читање. Завршна свечаност „Читалачке значке“ одржана је у понедељак 27. маја у Културном центру, а са ње су у нашу школу стигле три награде.


Znacka1 Znacka2 Znacka3

Појединачну награду добио је ученик II 2 разреда Никола Стоиљковски (учитељица Соња Вујаковић). Одељење I 3 и учитељица Весна Лугоња добили су награду за колекцију. Ученик V 1 Јован Цветков (наставница српског језика Софија Жебељан) освојио је златну значку. Награђени ученици и њихове учитељице и наставница српског језика показују да је, без обзира на велики утицај електронских медија, читање класичних и савремених дечијих романа и даље популарно међу децом и младима.

Разговарала сам са својим другом из разреда Јованом Цветковим, који је на овогодишњој „Читалачкој значки“ освојио  награду „Златну значка“.

Како си се осећао када си сазнао да си баш ти освојио „Златну значку“?

– Био сам врло изненађен и нисам веровао у то да сам међу толиком децом која су учествовала на овогодишњој „Читалачкој значки“ баш ја најбоље препричао прочитана дела.

Како си украсио свој читалачки дневник?

– Свеску у  којој сам записивао коментаре везане за прочитана дела украсио сам цртежима бродова, труба, сладоледа…, и сваки цртеж је био инспирисан романом и везан за оно о чему се говори у књижевном делу.

Да ли је још неко ове године освојио „Златну значку“?

– Да, али врло мали број деце.

Да ли си поносан на себе?

– Јесам, веома сам поносан.

Шта би поручио свима онима који планирају да следеће године учествују у овој манифестацији?

– Читајте што више, време за читање се увек може пронаћи, и не одустајте, већ верујте у себе и своје способности.

Зато послушајте Јованов савет, наоружајте се добрим књигама преко лета и записујте своје утиске о њима, украсите своје белешке занимљивим цртежима и ко зна, можда ће следеће године баш ваш читалачки дневник бити награђен.

 

Дуња Милић V 1

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.