Екскурзијe

VII разреди

Смедерево, Опленац, Топола, Аранђеловац.

Ekskurzija VII Smederevska tvrdjava 2013

 

VI разреди

Дана 17.05.2013. године у 8 часова ученици шестог разреда ОШ „Ђура Јакшић“ кренули су пут Сремске Митровице. У 10 часова су нестрпљиви, али и одушевљени ученици стигли на своје одредиште. Када су сатови откуцали 10:30, зрењанински туристи су посетили Сирмијум, археолошко налазиште из старог века из некадашњег великог римског царства.


После посете античком граду ученици су кренули у незаборавно крстарење бродићем по засавичком резервату. Након пловидбе у којој смо уживали у чарима природе, наше весело друштво је провело слободно време на прелепо уређеној Засавици.

        

        

        


Нас, мале зрењанинске туристе, после одмора у природи, чекала је Петроварадинска тврђава и Планетаријум. У Планетаријуму смо упознали многа занимљива научна сазнања из астрономије. Посматрајући слике звезданог неба и небројених спектакуларних објеката које можемо посматрати у нашем универзуму, и наставнице и ученици су стекли незаборавно образовно искуство.


Након посматрања звезданог неба у Планетаријуму, провели смо део времена под ведрим сунчаним небом на Петроварадинској тврђави, а затим смо се упутили у Нови Сад, где смо провели време у незаобилазном  ресторану McDonalds, након чега смо пошли назад, пут Зрењанина.

Сви смо се сложили у томе да је иза нас једна изузетно садржајна ексурзија која ће нам свима остати у сећању. Занимљиви локалитети које смо посетили, смех, шала, песма и дружење учинили су да екскурзија у шестом разреду заузме неизбрисив траг у нашим животима.

Славко Врекић VI 2

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.