Дан школе

Бројне активности које су организоване поводом обележавања 80 година постојања ОШ „Ђура Јакшић“ Зрењанин, заокружене су завршном свечаношћу у Културном центру.

Директорка школе, Весна Мађаров, упознала је присутне са дугогодишњом историјом и променама које су обележиле последњих петнаест година рада школе. Истакла је значај овогодишњег проширеног издања монографије школе, штампане поводом обележавања јубилеја 2003. године – „Ђура, мој живот и моја љубав“.

Гостима се обратио и књижевник Станко Ж. Шајтинац, некадашњи ученик школе и дугогодишњи сарадник. У свом излагању, обојеном емоцијом онога који памти „Ђурине“ прошле дане, Шајтинац је поздравио подухват на објављивању проширеног издања монографије, а садашњим ученицима, малим Ђуранима и Ђуранкама, пожелео, да се негујући љубав према књизи и стицању знања, једнога дана нађу у поглављу „Понос школе“.

Програм свечаности осмислила је и реализовала учитељица Соња Вујаковић.

Наступу хора ученика који води наставница Ивана Петричић, придружили су се и наставници школе…

Ову значајну школску свечаност водили су као прави водитељи Ива Крчмаров (III2) и Павле Миличић (I1).

Програм је обогатио наспуп школског фолклора који води учитељица Зорана Ракић, као и тачка којом смо се представили на манифестацији Европско село.

Свечаност је завршена доделом захвалница спонзорима и сарадницима школе и тиму наставника који је радио на проширеном издању монографије „Ђура – мој живот и моја љубав“ – Данијели Прелевић, Ружици Миолски, Јовану Ђорђевићу и Светлани Бачулов.

Посебну захвалност директорка је упутила Соњи Вујаковић за организовање и реализовање активности поводом обележавања јубилеја школе, као и саме свечаности у Културном центру.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.