Песничка штафета 2018.

Антоније: Мама, могу ли да ти променим име? Не свиђа ми се то  – Јелена.

Мама: А како да се зовем?

Антоније: Зваћу те Лепа Жена!

Мама: Добро. А ти, како се зовеш?

Антоније: Ја сам Снажни Велики Жабац, а Игор је Велики Лепи Балон.

Антоније Коларов, мај 2013.

Разговор који отвара књигу „Велики лепи балон“ у издању ГНБ „Жарко Зрењанин“, подсећа нас на шарени и необични свет који нам је оставио један од најособенијих писаца за децу на нашим просторима – Игор Коларов.

 

Овогодишња „Пеничка штафета“ посвећена је управо овом аутору, и са њом је, у току априла, кроз зрењанинске основне школе прошао значајан број писаца за децу.

Наша школа је имала част да се 26. априла дружи са писцем Бранком Стевановићем. Песника и представнике Библиотеке дочекали су сви ученици од I до IV разреда са својим учитељицама.

 

 

 

 

У песничкој кухињи под називом „Песничке кулинарије“, програм добродошлице песнику припремили су ученици III2, учитељица Соња Вујаковић и библиотекарка Светлана Бачулов.

 

 

 

 

Потом, своје стихове писане за ову прилику, прочитали су и наши учесници „Штафете“.  Драги гост, Бранко Стевановић, за најуспешније прогласио је песме: Зубић Матеје Шаренца III2, Чупкица Данијеле Каруовић IV2, Шаљива песма Анабеле Ненић V2, Клупа Вука Вујчина VIII1.

Честитамо нашим младим стихотворцима који ће учествовати на завршној свечаности „Штафете“, 15. маја у Народном позоришту „Тоша Јовановић“.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.