III1 путује по Европи!

У одељењу III1 учитељице Марине Мајнерић, 23. марта је одржан занимљив час корелације наставних предмета – познавања природе и друштва, музичке и ликовне културе, грађанског васпитања, а све то с циљем да се ученици што обухватније упознају са државом Аустријом.

Филм „Моје песме, моји снови“ послужио је као увод у оно што ће, потом, бити остварено на часу корелације. Путовање по Аустрији ученици су започели раније – онда када им је учитељица поделила истраживачке задатке, у складу са њиховим интересовањима.   Аустријска традиционална кухиња, звуци препознатљивих Моцартових и Штраусових мелодија које су позивале на плес, упознавање са бидермајером у ликовној уметности,  мало луткарско позориште, Пратер – све су то биле теме којима су се ученици бавили у претходном периоду како би овај час био занимљивији и садржајнији.

Учитељица је својим ученицима, као помоћ у раду, препоручила и књигу „С децом око света“ Татјане Родић, у којој су, како видимо, пронашли много тога интересантног.

Час је био отворен и за родитеље ученика, па је тако на путовање по Аустрији са III1 кренуло и осам родитеља и једна бака 🙂

Преносимо вам, путем фотографија, део атмосфере са овог занимљивог часа корелације…

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.