Професионална оријентација ученика 8.разреда

У петак, 09.03.2018.године, за заинтересоване ученике осмог разреда одржана је презентација новог смера у Зрењанинској гимназији – одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику.

Група од 18 ученика наше школе посетила је Зрењанинску гимназију у пратњи наставника Јована Ђорђевића.

Ученици су сазнали да се Зрењанинска гимназија припрема за упис прве генерације ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику. Заинтересовани ученици за упис полажу пријемни испит из математике (средњи и напредни ниво из збирке за малу матуру) 03.јуна 2018.године у 10 часова, у просторијама Зрењанинске гимназије. Пријава за пријемни испит подноси се у Зрењанинској гимназији према календару који ће бити објављен од стране Министарства просвете у конкурсу за упис ученика у средњу школу.

Зрењанинска гимназија организује бесплатне припреме из математике за пријемни испит за ученике заинтересоване за упис у ово одељење. Први сусрет и пријава ученика за припреме одржаће се у суботу 17.марта у 10.00 часова (учионица бр.11). Максималан број бодова на пријемном испиту је 240, а да би ученик положио пријемни мора да оствари најмање 120 бодова. Поред пријемног испита ученици редовно полажу и малу матуру у својој основној школи. Бодови са пријемног испита и мале матуре се сабирају и тако се формира ранг листа кандидата. Уписује се једно одељење, а максималан број ученика у одељењу је 20.

Поред 8 информатичких предмета подељених у четири године, садржаји осталих предмета се реализују по плану и програму за природни смер гимназије.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.