Час корелације у одељењима III и IV разреда

Ученици III1 и учитељица Марина Мајнерић остварили су занимљиву сарадњу са познатом зрењанинском спортисткињом борилачких спортова, Биљаном Тапавички Павлов. Осим спортом, Биљана се бави и израдом сапуна на бази природних састојака и етеричних уља, а својим производима је дала назив Сосин дар.

Ученици су на часовима корелације – чувари природе – ликовна култура – слободна активност, били подељени у три групе и применом групног рада имали прилику да се упознају са начином и процесом прављења сапуна користећи разна етерична уља. Акценат је дат биљци мента (нана).  Ученици су се најпре упознали с биљком нана кроз припремљени материјал, а затим решавали задатке по групама. Ученици су имали практичну примену стеченог знања када су са Биљаном припремали, мерили потребне састојке за израду сапуна, а затим их правили и стављали у калупе користећи етерично уље менте.

Сличну активност реализовале су и учитељице  Светлана Радин  (III3) и учитељице IV разреда (Гордана Кнежевић, Радосна Влајков и Зорана Ракић) када су ученици правили сапуне са мирисом менте за маме и баке, а поводом предстојећег Дана жена.

Да су часови свима протекли у активном, занимљивом и креативном раду сведоче фотографије и продукти рада – сапуни са мирисом менте  🙂

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.