Посета министра просвете, науке и технолошког развоја

Министар просвете, науке и технолошког развоја, г. Младен Шарчевић, посетио је Зрењанин 23. јануара. Поред Зрењанинске гимназије и Техничке школе „Васа Јанков“, у програму министрове посете нашла се и наша школа.

За ту прилику припремљен је свечани програм добродошлице у холу школе. Школска химна коју је извео хор под диригентском палицом Иване Петричић, наставнице музичке културе, и наши ученици у банатским ношњама, отворили су ову значајну посету.

Директорка Весна Мађаров, повела је госте у обилазак школског простора и упознала их са једном од најстаријих зрењанинских школа. Министар је са својом делегацијом и представницима Града Зрењанина посетио час информатике и рачунарства у одељењу V2 (наставник Дарко Станков), час српског језика у VIII3 (наставница Данијела Прелевић) и час биологије одржан у школској медијатеци (наставница Јелена Бибин) у VIII2 одељењу и разговарао са ученицима.

Након обиласка школе, дочек је уприличен и у школској зборници где се министар Шарчевић упознао са запосленима у колективу. Директорка је након речи добродошлице, представила школу и информисала госте о њеном раду и успесима. На крају посете, гђа Мађаров је министру Шарчевићу, у име школе, поклонила слику, рад нашег наставника ликовне културе, Константина Гросуа, као и Зборник радова ученика лингвистичке секције коју је годинама успешно водила наставница српског језика Софија Жебељан.

Министар се захвалио на лепом дочеку, похвалио рад школе и поклонио књиге школској библиотеци.

Као успомена на ову кратку, али значајну посету ОШ „Ђура Јакшић“, стоје речи које је министар Шарчевић записао у летопису школе:

*слике преузете са званичне презентације града зрењанина [www.zrenjanin.rs]


Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.