„Плетемо нити пријатељства“

Већ шесту годину заредом дружимо се са драгим пријатељима из основне школе из Цеља (IV Osnovna šola Celje). Овога пута, пријатељи су угостили представнике наше школе – директора, психолога, наставнике и десет ђака VII разреда, који су претходне године били домаћини другарима из Словеније. Богат програм планираних активности, реализован је на обострано задовољство.

Време проведено у Словенији, од 26. септембра до 1. октобра, протекло је у лепом дружењу пријатељских школа, у проширивању стечених знања о суседној земљи, њеним знаменитостима, обичајима, али и начинима на које се одвија настава у посећеној школи.

Осим у школи, активности су биле одржаване на различитим локалитетима  – посетили смо музеј дрвета, Мозирски гај, замак Врбовец, Назарје, Стари град, сеоско домаћинство, организован је и свечани пријем код градоначелника Месне општине Цеље, као и дочек у Српском културно-хуманитарном друштву „Десанка Максимовић“. Ово српско друштво једно је од активнијих српских друштава у Словенији, а последњих година је уз бројне културне свечаности, успешно изводило и хуманитарне концерте.

Посебан тон нашој посети дала је и рекреативна вожња бициклом по познатом цељском Фацкином путу.

Последњи дан у Цељу провели смо разговарајући о дружењу, али и договарајући се о будућим заједничким активностима којима се унапред радујемо.

Опроштајни поздрав драгих нам пријатеља из Словеније, заправо, представља лепу завршницу само овогодишњег нашег дружења. Нити пријатељства плетемо и даље и припремамо се за следећу годину 🙂

[slideshow_deploy id=’8715′]

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.