Учитељица Соња Вујаковић о партнерству са Црвеним крстом Зрењанина и заједничким активностима

Крајем октобра ове школске године, склопила сам партнерске односе са Црвеним крстом Зрењанина за реализовање програма: Промоција хуманих вредности – „За доброту сваки дан је добар“, у свом одељењу II/2.

Програмске активности су биле организоване у школи, а реализовали су их волонтери Црвеног крста у сарадњи са мном.

Ученици су на овим радионицама учили о толеранцији, културном идентитету, дискриминацији, родној равноправности, својим правима и обавезама, ненасилном решавању конфликта и њиховој превенцији.

Ученици су били заинтересовани за све теме, радовали се сваком сусрету са волонтерима (Меланијом, Жељком, Андрејем, Срђаном, Снежаном) и веома активно учествовали у свим радионицама. На појединим радионицама били су присутни или су у њима учествовали и ученици одељења VI/2. Осмислила сам корелацију између наставних јединица одређених предмета и планираних радионица Црвеног крста, тако да су активности реализоване на часовима одељенског старешине, ликовне културе, друштвених активности, света око нас…

Ученицима је било занимљиво и забавно, али није све остало само на томе. На овим часовима усвојили су нове информације, унапредили међусобну сарадњу и комуникацију, учили се вештини преговарања и доношењу одлука, као и  решавању проблема.

Имамо много фотографија које сведоче о лепом дружењу и са вама ћемо поделити неке…

Учитељица, Соња Вујаковић

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.