Други део радионице „Репродуктивно здравље младих“

Други део пројекта „Репродуктивно здравље младих“ спроведен је у одељењима шестих разреда у виду врашњачке едукације. Ученице Наташа Месарош Јованов и Теодора Станојевић, из одељења VIII/1, биле су водитељке радионице „Доношење одлука“. На основу прочитане приче „Вера у невољи”, заједно са наставницом Јеленом Бибин, повеле су дискусију о сналажењу у тешким ситуацијама и начинима да се оно унапреди.

Током разговора, дошло се до закључка да готово да не постоји ситуација у животу када не морамо да донесемо неку одлуку. То захтева преиспитивање наших потреба, приоритета, вредности. Да многе особе дођу у тешку ситуацију зато што нису довољно развијале способност да спознају сопствено „ја“, или нису умеле да се одупру притисцима околине.

Ученици су могли да чују да је способност доношења одлука вештина која се може научити и унапредити тако да имамо већу моћ управљања сопственим животом. Такође, и да, када се нађу у проблему, помоћ и подршка породице и стручне службе могу да допринесу његовом решавању.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.