Радионица ,,Речи могу да заболе”

2016_radionica_cetvrtaci_12016_radionica_cetvrtaci_2У четвртим разредима, педагошкиња школе одржала је радионицу на тему „Речи могу да заболе”. Циљ ове радионице био је да кроз различите активности код ученика развијемо свест о томе да лична слобода изражавања и понашања не искључује слободу других

2016_radionica_cetvrtaci_32016_radionica_cetvrtaci_5Кроз разговор са педагошкињом школе и заједничким тражењем решења како да ружне речи заменимо лепим, ученици су долазили до закључка да морају поставити ограничења у слободи изражавања.

2016_radionica_cetvrtaci_42016_radionica_cetvrtaci_7Као завршну активност ученици су добили лист папира на коме је било нацртано огледало. Потребно је било да сваки ученик своје огледало да ученику до себе, а тај ученик има задатак да напише нешто лепо о другару или другарици чије је огледало добило. Огледала су кружила по учионици док се сваком није вратило његово. Акценат је био на томе да свако напише по чему цени другара/другарицу,  шта му се код ње/њега допада, због чега је посебан/посебна, и слично.

2016_radionica_cetvrtaci_6

2016_radionica_cetvrtaci_8

Завршни део часа протекао је у пријатној атмосфери кроз читање лепих речи са огледала која су исписивали једни другима. Према речима деце, током радионице су се сви пријатно и лепо осећали читајући шта лепо другари мисле о њима.

педагошкиња школе

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.