На предавању „Светлосне појаве и њихова примена“

У четвртак, 17. новембра, одабрани ученици одељења VIII/1 и VIII/2, заједно са наставницом математике Јасмином Мијатовић и наставником физике, Александром Домићем, присуствовали су предавању на Високој техничкој школи струковних студија у Зрењанину које је одржао проф. др Лазо Манојловић, стручњак светског ранга у области техничких наука.

Предавање на тему „Светлосне појаве и њихова примена“, професор је испратио бројним примерима и извођењем разних експеримената, при чему су ученици постављали многа питања и разговарали са предавачем. Наши ученици су имали прилику да чују и виде добар пример факултетског предавања, што им је било изузетно занимљиво.

Професор Манојловић истакао је да су врата његове лабораторије увек отворена за сваку будућу сарадњу са нашом школом.

*Проф. др Лазо Манојловић је у својој каријери достигао завидну репутацију – радно искуство стекао је на Институту „Михајло Пупин“ у Београду, Војнотехничком институту у Београду, предузећу PUPIN TELECOM DATACOM у Београду, али и на Техничком универзитету у Бечу, као и у Министарству трговине, туризма и телекомуникација. Данас предаје на Високој техничкој школи струковних студија у Зрењанину, као и на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.