На трибини „Заштитите младе од злоупотребе дрога“

2016_Tribina_zloupotreba_droge3Трибина у нашој школи, најављена за 2. јун, успешно је реализована и послужила је као пригодна најава Међународног дана против злоупотребе и кријумчарења дрога који се обележава 26. овог месеца.

Под називом „Заштитите младе од злоупотребе дрога“, овај скуп је био посвећен родитељима ученика. Овом приликом, обратила су им се стручна лица из градских установа које се суочавају са болестима зависности код адолесцената.

2016_Tribina_zloupotreba_droge3Светлана Грбо, из Центра за социјални рад, истакла је да родитељи породичним односима, васпитним радом и пре свега креирањем односа поверења, могу да спрече ризична понашања.  Представнице Дома здравља, Драгана Обрадовић и Слађана Пејовић, говориле су о начинима препознавања проблема код деце, ономе што мож указивати на конзумирање наркотика, о евентуалним тестирањима, док је гост из ПУ Зрењанин, Ђорђе Миолски, нагласио да одељење за борбу против наркотика веома успешно функционише.

2016_Tribina_zloupotreba_droge2Према речима психолошкиње школе, Јоване Милићев Радишић, школа има доста утицаја када је реч о овом проблему, нарочито у оквиру превентивних активности – кроз рад на часовима биологије, као и на часовима одељенског старешине. Један од видова тог превентивног рада, свакако је и организовање оваквих трибина. Такође, истакла је да се у школи, кроз комуникацијске радионице које као психолог реализује, нарочита пажња обраћа на то да деца одрже свој став и поред притисака вршњака. Посетиоци су, како каже, могли да закључе да је неопходно да као родитељи буду доследни у васпитавању деце и да наступају као родитељски пар са истим ставовима и да креирају однос поверења.

https://www.youtube.com/watch?v=iTffPt_Cmh0

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.