Дан проналазача

DanPronalazaca2У петак 7. новембра, ученици и наставници наше школе обележили су Дан проналазача. Презентацију о 10 најзначајнијих проналазача , од постанка људске цивилизације па до данашњег дана, припремиле су наставнице математике:  Јасмина Мијатовић,  Јасмина Миладић и Весна Врућинић.

 

Ученици су могли да чују важне чињенице као иDanPronalazaca1 занимљиве детаље о постигнућима Архимеда, Тесле, Едисона, Бела, Вестингхауса, Лемелсона, Херона Александриског, Френклина, Ленда, и Леонарда Да Винчија.

 

Посебан акценат стављен је на проналазаштво младих особа као што су: петнаестогодишњи тинејџер Луј Брај (Louise Braille) који је измислио писмо за слепе  такозвано  Брајево писмо, Jerry Siegel  и Joe Shuster су измислили Супермена, Clive Campbell са Јамајке и његов ученик, дванаестогодишњи Grand Wizard су утемељивачи хип хоп музике и Samuel Colt који је исмислио пиштољ колт.

DanPronalazaca3Овој презентацији присуствовали су представници одељенских заједница од првог до осмог разреда.

Поред ове презентације наставнице су прикупиле много интересантних експоната и организовале пригодну изложбу проналазака.

 

ОШ”Ђура Јакшић “  Зрењанин

наставнице математике:  Јасмина Мијатовић, Јасмина Миладић и Весна Врућинић.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.