Дечија недеља

У оквиру Дечије недеље у школи „Ђура Јакшић“ у Зрењанину, у организацији Ученичког парламента, који чине: Тамара, Марко, Данило, Марко, Даница, Реља, Ања, Аца, Милица, Вукашин, Јован и Даница осмишљене су разноврсне активности у којима су деца могла да покажу своја знања, вештине, таленат, креативност, у оквиру којих су могли да се друже и уживају у недељи која је (званично) њима посвећена.

Недеља је започета гостовањем другара из парламента из других школа. Гости су нам били ученици из ОШ“Јован Цвијић“, ОШ“Вук Караџић“, ОШ“Јован Јовановић Змај“ и ОШ“ Доситеј Обрадовић“. Наставница Јелена Бибин је организовала округли сто и радионицу са темама: „Шта носим из своје школе“, Зашто (не) волим оцењивање?“ „Школа по мери деце“. Кроз разговоре, анкете и примере различитих типова учења које смо погледали на интернету дошли смо до закључка да сви имамо исте дилеме, нико баш не воли да га оцењују, а сви бисмо волели да је министар просвете скратио часове, а да су одмори продужени и тако нико не би мењао своју школу. Осим тога ученицима се јако допао овакав вид сарадње и договорили су се да се састану и следеће године.

Једна од најпосећенијих активности у оквиру ове манифестације је било такмичење“Стронг ман“, где су се дечаци такмичили у издржљивости и физичкој припремљености, а девојчице су навијале за своје фаворите. У јакој конкуренцији: Адриан, Игор, Бане и Славко. Победио је Бранислав-Бане Славков VIII2.

 2014_DecijaNedelja5 2014_DecijaNedelja4 2014_DecijaNedelja3

 

 

 

 

 

Ученици 6, 7 и 8. разреда имали су прилику да се такмиче и покажу своје знање из десет предмета у комбинованом квизу знања. Такмичиле су се три екипе, са по три ученика, а победила је екипа у саставу: Наташа Јованов Месарош VI1, Елеонора Месарош VII1, Даница Стаменковић VIII1. Током квиза осећала се напетост, такмичарски дух, заједништво, жеља за показивањем знања! Победници су као награду добили велике чоколаде од школе за постигнут успех на квизу. Сви смо се лепо забавили и ишчекујемо овакву атмосферу и на првом следећем квизу.

 

2014_DecijaNedelja2 2014_DecijaNedelja1 2014_DecijaNedelja8

 

 

 

 

 

Спортски сусрети су организовани последњег дана Дечије недеље, а ученици су се такмичили у кошарци, фудбалу и рукомету. Прво место у кошарци освојило је одељење VIII2, у фудбалу VIII1и V3. Тога дана је организован и школски крос, а победници су:

Девојчице

V1 Бојана Марков

VI3 Соња Чупић

VII2 Тамара Ерски

VIII2 Милица Тркља

Дечаци

V2 Петар Зорић

VI2 Јован Милошев

VII1 Јаков Иваница

VIII1 Алекса Ћурчин

 

Већ четврту годину ученици учествују у такмичењу „Ђурин таленат“, а овогодишњи победници су:

2014_DecijaNedelja9 2014_DecijaNedelja7 2014_DecijaNedelja6

 

 

 

 

 

Нижи разреди:
1. Јована Радишић IV2
2. Никола Стојиљковски IV2 и Мина Медан IV1
3. Бранка Богдановић IV2 и Љиљана Граор IV2

Виши разреди:
1. Јована Керлета V2
2. Нинослава КнежевићV3 и Тамара Трапарић VI2

Последњег дана Дечије недеље су ученици обрадовали свог „Тајног пријатеља“ малим знаком пажње, а увече се сјајно забавили на школској журци.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.