Седам и по деценија ОШ „Ђура Јакшић“

Седам и по деценија постојања наше школе обележено је кроз различите активности на креативан начин. Сваке године се изнова трудимо да својим радом и резултатима оправдамо то што у називу школе носимо име једног од највећих српских књижевника и сликара.

Dan2013Skole1 Dan2013Skole2 Dan2013Skole3

Dan2013Skole4 Dan2013Skole5 Dan2013Skole6


Врхунац обележавања овог за нас најзначајнијег празника била је свечаност одржана у великој сали Народног позоришта „Тоша Јовановић“ у петак 31.маја. Сва места у позоришту била су попуњена, а публику су чинили запослени у школи, бивши радници, ученици, родитељи, сарадници и многобројни пријатељи школе. Свечаност је пригодним говором отворила директорица школе Весна Мађаров и подсетила нас на период настанка школе 1938. године и на њен континуиран развој који не престаје. Наставница српског језика Софија Жебељан и чланови лингвистичке секције  вратили су нас у нашу банатску прошлост у којој је живео један од највећих српских песника и сликара чије име носи наша школа – Ђура Јакшић. Цео уметнички програм је био у духу представљања живота и рада Ђуре Јакшића. На позорници су се смењивали ученици виших разреда обучени у костиме XIX века који су веома вешто успели да драматизацијом и рециталима представе Ђурин живот и живот његових савременика. Наставница музичке културе Ивана Петричић предводила је хор ученика нижих разреда и хор ученика виших разреда који су нам уз музичку пратњу нашег школског оркестра отпевали химну школе и песме Ђуре Јакшића „Кроз поноћ нему“ и Ј.Ј.Змаја „Тихо ноћи“.

Након једночасовног симболичног повратка у  Банат XIX века у коме смо сви уживали, директорица школе се захвалницама и пригодним поклонима захвалила многобројним сарадницима и пријатељима школе који нам у садашњости несебично помажу да реализујемо сваки пројекат како би ова граднуличка школа и даље била понос и дика нашег насеља, али и нашег града. Поносни смо на успехе које постижемо и на статус који наша школа има у односу на друге школе, али ипак амбициозно корачамо напред трудећи се да сваке године будемо све бољи, а задовољни ученици и касније активни и успешни чланови друштва наш су главни циљ.

Бјанка Варга  VI 2

 


 

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.