„Европско село“ у Зрењанину

И ове године смо врло активно узели учешће у пројекту „Европско село“ у коме су ученици зрењанинских основних школа, међу којима и наш гост „IV основна школа“ из Цеља у Словенији, представили 27 држава чланица Европске уније. Одржана по други пут у оквиру обележавања Дана Европе и Дана победе, манифестација је окупила велики број учесника који су се потрудили да на што вернији начин представе земље Европске уније, али и велики број наших суграђана који су са посебним интересовањем обилазили посебно стилизоване кућице које су симболично представљале земље Европске уније.

Манифестацију је свечано отворио градоначелник Зрењанина мр Иван Бошњак који је поздравио промовисање различитих култура и традиција Европе у нашем граду и то од стране наших младих суграђана. Пре отварања „Европског села“ градоначелник је у Градској кући на свечаном пријему угостио представнике наше школе заједно са нашим гостима из Цеља, који су на овој манифестацији имали задатак да представе своју државу Словенију као једну од чланица ЕУ, као и представнике грчке амбасаде.

Наша школа је на градском Тргу слободе представила Белгију кроз њена најаутентичнија обележја, а чувени бриселски „Атомијум“, белгијски колачи, панои са фотографијама знаменитости Белгије, учинили су да су се за нашим штандом посетиоци веома дуго задржавали.

Nas_Stand_1 Nas_Stand_2 Nas_Stand_3

 


Наступ наших  малих штрумфова, ученика нижих разреда које су припремиле њихове учитељице,  био је један од најзапаженијих наступа на бини на Тргу слободе.

Nas_Nastup_1 Nas_Nastup_2 Nas_Nastup_3 Nas_Nastup_4 Nas_Nastup_5 Nas_Nastup_6 Nas_Nastup_7 Nas_Nastup_8 Nas_Nastup_9

 


За успешно представљање Белгије на овогодишњој манифестацији заслужни су ученици који су са својим учитељицама и наставницима заиста вредно радили месецима уназад. Фотоапаратом смо забележили и процес припремања за манифестацију, али и финални изглед онога што смо урадили,  па овде можете погледати како је све то изгледало: >>>>>>

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.