Дан школе

Уз мелодију химне „Поток жубори“, у извођењу школског хора и оркестра, а под диригентском палицом наставнице Иване Петричић, отворили смо овогодишњу свечаност поводом обележавања Дана наше школе.

 

Кроз разноврстан програм који је осмислила учитељица Соња Вујаковић, координатор културних дешавања, водили су нас као прави водитељи: Ива, Јована, Огњен и Сташа.

У уводном обраћању, директорки Весни Сакелшек придружио се и новинар Павле Миличић (ученик II1) који јој је, желећи да сазна зашто је ОШ „Ђура Јакшић“ тако успешна и посебна, поставио неколико питања. Директоркини одговори били су истовремено и похвала ученицима и наставницима за све остварене успехе током ове школске године.

Школском хору су се радо прикључили и наставници како би заједно отпевали песму „Љубав“ Ђуре Јакшића.

Имали смо прилику да чујемо и рецитал старијих ученика које је припремала Марија Михајловић, наставница српског језика, као и Катарину Терзин, ученицу II3. Своју ученицу Катарину, као једно талентовано дете, најавила је учитељица Биљана Перин.

Учитељица Соња Вујаковић поделила је своје успомене на дане које је као ђак провела у ОШ „Ђура Јакшић“ …

Уследиле су плесне тачке првака и трећака, уз подршку учитељица Зоране Ракић и Зорице Трифунов.

Снажним аплаузом поздравили смо најмлађе учеснике, малишане из вртића у Јанковом Мосту. Извели су фолклорну тачку у чему им је помогла њихова васпитачица Анамариа Шокарда.

На самом крају свечаности, директорка је уручила похвалнице свим ученицима који су у току ове школске године остварили запажене резултате на такмичењима.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.