„Машта и снови“ 2019.

Поводом организовања Деветог међународног фестивала поезије младих песника „Машта и снови“, Центар за културу „Сирмиумарт“ из Сремске Митровице,  расписао је песнички конкурс за ученике основних и средњих школа. Конкурс није био тематски и омогућио је младим ауторима слободу уметничког израза.

Од укупно 576 песама колико је пристигло на конкурс,  стручни жири (Недељко Терзић, писац и књижевни критичар, председник жирија; проф. др Слађана Миленковић и мр Јасна Калаузовић, уредник фестивалског издања) издвојио је 540 песама младих аутора из различитих европских земаља (Руска Федерација, Мађарска, Република Македонија, Црна Гора, Румунија, Француска, Швајцарска, Република Грчка, Република Хрватска, Савезна Република Немачка, Босна и Херцеговина и Република Србија).

Поносни смо што су се међу објављеним песмама у Зборнику фестивала „Машта и снови“, нашле и песме ученика наше школе – Катарине Терзин II3 (песма „Волим школу“), Анђеле Петровић (песма „Шта се воли у школи“) и Богдана Пуповца VI3 (песма „Љубав“).

Младим песницима, Катарини, Анђели и Богдану, као и учитељици Биљани Перин која је послала на конкурс ове лепе песме наших ученика, честитамо на успеху!

За више о поменутом конкурсу посетите линк:  https://www.ozon.rs/kultura/2019/pesnicki-konkurs-masta-i-snovi-3/

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.