„Севиљски берберин“

Диван топао суботњи дан провели смо у посети Српском народном позоришту у Новом Саду. Представа је почела у 19 часова, а време до представе ученици и наставници су искористили за шетњу центром града. Сваке године на иницијативу наставница српског језика и музичке културе ученици виших разреда у пратњи наставника одлазе у позориште како бисмо што више афирмисали културу у животима наших ученика. Посете позоришту доприносе развијању навике одласка у установе културе и конкретном упознавању са садржајима обрађеним на часовима српског језика и музичке културе.

Ове године одлучили смо се да погледамо оперу чувеног италијанског композитора Ђоакинија Росинија „Севиљски берберин“. Оперета комичног, ласцивног и забавног садржаја пријемчива је ученицима виших разреда основне школе, па је и Росинијев „Севиљски берберин“ био прави избор. Љубав двоје младих, лепе Розине и грофа Алмавиве, спречава доктор Бартоло, Розинин тутор, али захваљујући машти и сналажљивости младог Фигара, берберина из Севиље, оперета се завршава срећно венчањем двоје заљубљених.

Бројне комичне сцене из оперете „Севиљски берберин“ насмејале су нас,  уживали смо у музици, певању, глуми, богатој сценографији и раскошним костимима и сви смо пуни утисака стигли кући.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.