Школска слава

Потрудили смо се да Савиндан и ове године обележимо свечано, у духу традиције и неговања култа првог српског просветитеља и архиепископа. На јутарњој литургији у Ваведењској цркви окупио се значајан број ђака, родитеља и учитеља наше школе.

Уследила је свечаност организована у сали МЗ „Граднулица“ коју је отворио школски хор под диригентском палицом наставнице музичке културе Иване Петричић у пратњи школског оркестра.

Ученици IV2 – Павле, Ина и Никола, пожелели су свима добродошлицу пригодним стиховима, а затим је присутне поздравила директоркa школе, Веснa Сакелшек.

По устаљеној традицији, уследио је обред сечења славског колача. Овогодишњи кумови славе – одељења IV1 и VIII1 са својим старешинама, Марином Мајнерић и Татјаном Станимировић, предали су кумство за наредну годину одељењима III1 и VII1 (старешине – Зорица Трифунов и Маја Алмажан).

Присутнима се обратио и отац Давор Стојановић који је у својој беседи истакао значај неговања љубави према књизи и стицању знања, у чему је, како је навео, улога просветног радника од пресудног значаја.

Уследио је „Пут којим идемо“ –  колаж видео записа који прати значајне моменте појединих школских активности – обележавање Дана школе, неговање међународне сарадње са Румунијом и Словенијом, учествовање ученика на различитим манифестацијама, посета министра просвете 2018. године.  Овај филм подсетио је на само неке од успешних корака нашег колектива. Ученици IV2 и IV3, у име колектива ОШ „Ђура Јакшић“, уручили су похвалницу и књигу директорки Весни Сакелшек за њено дугогодишње залагање и успешно руковођење школом, као и за стицање звања лиценцираног директора школе.

Такође, Савиндан је и пригодна прилика када директорка похваљује и награђује књигом све наставнике који су постигли изузетне резултате на такмичењима у току претходне школске године.

Свечани програм поводом обележавања школске славе, осмислила је и организовала учитељица Соња Вујаковић, координатор културних активности школе.

Након програма одржаног у свечаној сали МЗ „Граднулица“, уследило је и дружење ученика одељења IV1 и VIII1, њихових старешина и родитеља.  Млађи ученици су за своје старије другаре извели пригодан програм „Принц, монах и светитељ“.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.