Успеси са такмичења

Успех Милице Турински

 Наши ученици врло радо узимају учешће на различитим ликовним и литерарним конкурсима, а њихова креативност често бива и награђена. На ликовном конкурсу за ученике основних школа Средњобанатског округа „Подводни свет“  ученица III 2 разреда наше школе Милица Турински (ментор наставник ликовне културе Константин Гросу) освојила је друго место. Изложба радова је отворена у петак 26. априла у холу Културног центра Зрењанина, а ауторима најбољих радова уручене су награде. Иако иде тек у трећи разред, Милици ово није прва награда на неком од ликовних конкурса на којима редовно учествује, а ова награда као и досадашње несумњиво говори у прилог њеном таленту. Верујемо да ће Милица наставити да негује свој таленат за сликарство и да ће и на наредним ликовним конкурсима имати запажене резултате.


Финале Мислиша

У нeдeљу 21.4.2013. гoдинe, у Бeoгрaду je oдржaнo финaлнo тaкмичeњe из мaтeмaтикe „Mислишa“ зa oнe учeникe другoг рaзрeдa кojи су oсвojили првo мeстo(60 бoдoвa). Из нaшe шкoлe су сe тaкмичили Стeфaн Вукoв II1(учитeљицa Maринa Majнeрић) и Jeлeнa Нeдoвић II2 (учитeљицa Сoњa Вуjaкoвић). Рeзултaти ћe бити нaкнaднo oбjaвљeни.

               


Прваци на окружном такмичењу из Т.И.О

Изузетно смо поносни на успех наших ученика на окружном такмичењу из техничког и информатичког образовања које је одржано у недељу 21.априла у ОШ „Доситеј Обрадовић“. Наша два ученика освојила су прво место и тиме себи обезбедила право на учешће на републичком такмичењу које ће бити одржано у Аранђеловцу 17.маја.

Никола Бобинац, ученик VIII 2 разреда, освојио је прво место на окружном такмичењу из техничког и информатичког образовања у области архитектура и грађевинарство, а његов ментор био је наставник Јован Ђорђевић. Славица Јаношев, ученица VIII 1 разреда, освојила је прво место у оквиру дисциплине ракетно моделарство, а за њен успех заслуге припадају и наставнику Петру Падејском који је ученицу за такмичење припремао. Славица и Никола, као и њихови наставници Јован и Петар, заслужују све честитке јер су својим умећем обезбедили себи учешће на највишем нивоу такмичења у Републици. Они настављају са радом, а ми ћемо их свакако бодрити када се у мају буду нашли међу најуспешнијим „техничарима“ у држави.


„МИСЛИША 2013.“

„Мислиша 2013.“ је успешно реализован. Број учесника ове године је био рекордан – преко 41.000 ученика из 519 школа, међу којима је и наша школа. Ученици који су на овом такмичењу освојили максималан број бодова (у 2.разреду 60 бодова, а у осталим разредима 100 бодова), квалификовали су се за републичко финале које ће се одржати у Београду (Дечанска 6, где је седиште „Архимедеса“) и то у два термина због великог броја учесника: 21. април 2013. године од 14 до 16 часова за 2.разред основне школе, односно 12. маја 2013. године од 14 до 16 часова за све остале разреде. Ученици наше школе који су имали запажен успех на овом математичком такмичењу су:

Вуков Стефан, II 1 разред (учитељица Марина Мајнерић) освојио је прву награду;

Јелена Недовић, II 2 разред (учитељица Соња Вујаковић) освојила је прву награду;

Ђорђе Крстић, III 2 разред ( учитељица Радосна Влајков) освојио је другу награду;

Вук Вујчин, III 1 разред ( учитељица Гордана Кнежевић) освојио је трећу награду;

Анђела Нешић, II 1 разред (учитељица Марина Мајнерић) је добила похвалу;

Вук Цвејић, II 1 разред (учитељица Марина Мајнерић) је добио похвалу;

Матеја Вукић, III 2 разред ( учитељица Радосна Влајков) је добио похвалу;

Нинослава Кнежевић, III 3 разред (учитељица Зорана Ракић) је добила похвалу;

Вук Ђурађ Слијепчевић, III 3 разред (учитељица Зорана Ракић) је добио похвалу.

Нашим најуспешнијим математичарима биће уручена признања – награде са дипломама и похвале. Заиста смо поносни на наше мале математичаре и упућујемо све честитке њима, њиховим учитељицама и координатору „Мислише“ у нашој школи учитељици Весни Лугоњи захваљујући којој је и овогодишње такмичење прошло беспрекорно.


Успех наших „шестакиња“!

            Викенд иза нас донео нам је право пролећно време у коме смо сви уживали. Међутим, додатан разлог за радост имале су и наше такмичарке које су  на окружном такмичењу из српског језика и на окружном такмичењу из биологије поново заблистале.

У суботу 13. априла у ОШ „Жарко Зрењанин“ одржано је окружно такмичење из српског језика на коме се наша ученица VI 2 разреда Николина Горшћак (наставница Драгана Табачки) одлично снашла, те је освојила треће место.

У недељу 14. априла на окружном такмичењу из биологије одржаном у ОШ „Ј.Ј.Змај“ наше ученице шестог разреда Мина Стојанов (одељење VI 1) и Бојана Ђурић  (одељење VI 3) одлично су се показале и на радост свих нас, а нарочито наставнице биологије Јелене Бибин, донеле су дипломе са овог такмичења. Мина Стојанов је освојила друго место, док је Бојана Ђурић освојила треће место.

Браво за наше „шестакиње“ Николину, Мину и Бојану захваљујући чијем успеху је сада свако одељење шестог разреда богатије за по једну диплому!


Друго место Дини, а Николи похвала!

Завршена су општинска такмичења из свих наставних предмета и ми смо веома задовољни успехом наших ученика на њима. Многи ученици су освајањем једног од прва три места на општинском такмичењу себи обезбедили Специјалну и Вукову диплому на завршетку основног образовања. Ипак, овде не стајемо. Наставници и ученици и даље вредно раде како би и на окружним такмичењима имали запажене резултате и тиме се пласирали и на следећи ниво такмичења на коме ће моћи да своје знање одмере са ученицима из целе Републике. Сваки успех наших ученика и наставника чини нас веома срећним.

Дина Петров, ученица VII 2 разреда, са наставницом хемије Тањом Ковић вредно се спремала од почетка школске године чиме је обезбедила себи учешће најпре на општинском такмичењу из хемије, а затим и на окружном. Дина је у суботу на Окружном такмичењу из хемије одржаном у СХПТШ „Урош Предић“ у Зрењанину освојила друго место. Овог пута провера знања, умења, вештина и способности била је нешто сложенија и састојала се и теоријског и практичног дела. Наша Дина се сјајно показала и освојила је друго место.

Осим овог великог успеха, викенд за нама донео нам је још лепих резултата. У нашој школи је одржано окружно такмичење страних језика. Организација такмичења је била одлична и оно је завршено без икаквих проблема и приговора. Наш ученик VIII 2 разреда Никола Бобинац, нажалост није успео да се пласира на следећи ниво такмичења из енглеског језика јер су му недостајала само два бода, али је ипак, на своје задовољство, на задовољство наставнице енглеског језика Татјане Станимировић и на задовољство свих нас у школи, Никола добио похвалу која говори у прилог томе да је Никола са својих 15 година већ одличан познавалац енглеског језика.

Браво и за Дину и за Николу, а ми се надамо лепим резултатима и са предстојећих такмичења.


 

Успешан такмичарски дан


Иза нас је још један успешан такмичарски викенд. У недељу 24.марта у ОШ „Доситеј Обрадовић“ одржано је општинско такмичење из техничког и информатичког образовања, док је у ОШ „П.П.Његош“ у Зрењанину одржано општинско такмичење из историје. Наставници техничког и информатичког образовања Јован Ђорђевић и Петар Падејски и наставница историје Верица Пивк одлично су припремили своје ученике, па су се они са такмичења вратили са запаженим резултатима.
У оквиру такмичења из предмета техничко и информатичко образовање у дисциплини архитектура и грађевинарство прво место је освојио ученик VIII 2 Никола Бобинац (наставник Јован Ђорђевић) и тиме је обезбедио себи учешће и на окружном такмичењу. У дисциплини ваздухопловно моделарство Драгана Бановић, ученица VIII 1, (наставник Петар Падејски) освојила је друго место, док је у дисциплини ракетно моделарство ученица Славица Јаношев освојила прво место и обезбедила учешће на окружном такмичењу, а ученица VIII 1 Наталија Божјак (наставник Петар Падејски) освојила је друго место.
На такмичењу из историје ученик VI 2 разреда Славко Врекић (наставница Верица Пивк) освојио је треће место и тиме обезбедио себи учешће на окружном такмичењу.
Изузетно смо поносни на наше другаре и наставнике који су вредно радили и тиме заслужено постигли запажене резултате. Њихови резултати су најбољи показатељи успешног рада наше школе.


 

Браво, Никола!

             Протеклог викенда наша школа је била домаћин општинског такмичења страних језика. У недељу 10.марта угостили смо наставнике енглеског, немачког, руског, француског, италијанског и шпанског језика и њихове ученике. Право на учешће на такмичењу страних језика имају само ученици осмог разреда, па је наша наставница енглеског језика Татјана Станимировић за ово такмичење припремила ученика VIII 2 разреда Николу Бобинца који је освојио друго место и тиме обезбедио учешће на окружно такмичење из енглеског језика. Поносни смо на Николу и наставницу Тању и желимо им успеха и у наредном кругу такмичења.

 

Успех наших младих математичара, србиста и биолога

Иза нас је још један „такмичарски“ викенд у коме су наши ученици активно учествовали и обрадовали нас запаженим резултатима. У суботу и недељу одржана су такмичења из математике, српског језика и биологије.

Наши млади математичари показали су своје знање из математике у суботу на општинском такмичењу које је одржано у ОШ „Други октобар“. Ученици нижих разреда освојили су два прва, једно друго место и једну похвалу. Ученик III разреда Немања Војнов (учитељица Зорана Ракић) и ученик III 1 разреда Вук Вујчин (учитељица Гордана Кнежевић) освојили су прво место на општинском такмичењу из математике, ученик III 3 Вук Ђурађ Слијепчевић (учитељица Зорана Ракић) освојио је друго место, а ученик VI 3 разреда (учитељица Надица Жеравица) похваљен је за свој труд. Ученици виших разреда са овог такмичења вратили су се са једним освојеним трећим местом и похвалом. То су ученици V 1 разреда (наставница Весна Остојић) Бојан Кирћански који је освојио треће место и Огњен Гргур који је похваљен.

У недељу је у ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина одржано општинско такмичење из српског језика на коме је наша ученица VI 2 разреда Николина Горшћак (наставница Драгана Табачки) освојила треће место. Истог дана је у нашем граду у ОШ „Ј. Ј. Змај“ одржано општинско такмичење из биологије. Наставница биологије Јелена Бибин је вредно радила са својим ученицима, те њихов успех није изостао. Мина Стојанов, ученица VI 1, освојила је прво место на општинском такмичењу из биологије, Бојана Ђурић, ученица VI 3, освојила је друго место и Алекса Ристић, ученик VII 1, освојио је треће место.

Поносни смо на све поменуте ученике и њихове наставнике који су представили нашу школу на заиста леп начин. Нашим младим математичарима, биолозима и србистима желимо још много успеха у даљем проучавању ових дивних наука какве су математика, биологија и српски језик.


 

Успех наших младих физичара

Сезона такмичења која организује Министарство просвете су започета општинским такмичењем из физике, које је одржано 10.фебруара у ОШ „Соња Маринковић“. Наш почетак овогодишње такмичарске сезоне био је веома успешан, јер је од деветоро учесника из наше школе седморо остварило запажене резултате. Мина Стојанов VI1, Павле Глушац VI2, Немања Мркшић VI3, Филип Ковачевић VI3 и Анастасија Малушић VII2 освојили су треће место на општинском такмичењу из физике, а Благоје Гајић VIII2 и Никола Бобинац VIII2 добили су похвалнице за свој рад. Овим великим успехом, наставница физике Андреа Такач и поменути ученици, показали су да физика није баук и да перманентни рад и залагање не могу остати ненаграђени. Учење и рад се увек исплате, а ми се надамо да ће се наши ученици и са предстојећих такмичења враћати са запаженим резултатима. Следићемо пример наставнице Андрее и њених ученика.

 


 

Успех наших историчара

У недељу 17.фебруара на РТВ „Сантос“ започета је нова сезона квиза који организује хуманитарна организација „Светосавље“, а у коме ученици основних школа показују колико познају нашу националну историју. У првој епизоди снаге су одмерили ученици наше школе и ученици ОШ „2. октобар“. Ученици VII1 разреда, Дражен Дујаковић, Милош Панић и Лука Бјелица, вредно су се припремали уз помоћ наставнице историје Верице Пивк и заслужено победили противничку екипу. Овим су се пласирали у следећи ранг такмичења и ми смо веома поносни на њих. Дражен, Милош и Лука ће уз помоћ наставнице Верице наставити са проучавањем српске историје, а ми ћемо им држати палчеве у наредном кругу такмичења./bb

Финале Мислиша

b

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.