Активности на плану професионалне оријентације

Професионалнa оријентацијa ове школске године одвијала се у четири  фазе. Ученици су на ЧОС-евима, са психологом школе, писали краћи састав на тему „Ја професионално, за 15 година“.

Као час корелације на информатици, заједно са наставником Миодрагом Мијатовим, психолог школе је  кроз презентацију електронског Водича за основце  упознао ученике са његовим коришћењем, као и додатном литературом која им може бити од користи у процесу доношења одлуке о избору занимања (линкови средњих школа, линкови за аутоматско израчунавање бодова које носе из школе.)

Априла месеца, психолог школе је спровео анкету професионалне оријентације, преузету од Републичког завода за тржиште рада. Анкетом је сагледано колико ученика се определило за будуће занимање, колико их има и алтернативу, колико су реални у одабиру, ко им је помогао у процесу доношења одлуке, имају ли неких здравствених тегоба које би их могле спречити у упису у жељену школу.

Ученици су, као и сваке године имали прилике и непосредно да се упознају са средњим школама у Зрењанину. У нашој школи су се представиле Техничка и Пољопривредна школа, а одељенске старешине су биле са ученицима у школи ЕГШ „Никола Тесла“. Зрењанинска гимназија је имала Дан отворених врата приликом којег су ученици са родитељима посетили ову школу.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.