Дан отворених врата италијанске привреде у Зрењанину

Догађај који је 17. маја по први пут одржан у нашем граду –  „Дан отворених врата италијанске привреде“, имао је за циљ информисање ученика завршних година зрењанинских школа о пословању италијанских компанија, процесима производње и могућностима запошљавања.

Директорка наше школе, Весна Мађаров, присуствовала је овом догађају који је окупио уважене госте – председника „Конфиндустрије Србија“, Ериха Косуту, првог секретара Амбасаде Републике Италије у Београду, Матијаза Клевеа и саветницу министра просвете за дуално образовање, Габријелу Грујић-Гарић. Наша школа је уједно била и једина основна школа у граду која је била део овог догађаја, поред представника Техничке школе, ЕГШ „Никола Тесла“ и ХПТШ „Урош Предић“.

За ученике који су учествовали у овој активности, међу њима и  за ученике осмих разреда наше школе, уприличена је организована посета италијанским компанијама „Modital“, „Dafar“ и „Tecnostrutture“.

За учешће на овој манифестацији, коју су организовали „Конфиндустрија Србија“ и Град Зрењанин, Амбасада Републике Италије у Београду, компаније „Manpower group” и „Energia gas and power“, наша школа је примила и посебан сертификат.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.