Представа „Седам прутова“ као час корелације у 2/1

Да учење може бити занимљиво и креативно, показали су нам у петак, 3. марта, ученици 2/1 и њихова учитељица, Марина Мајнерић, изведбом луткарске представе „Седам прутова“ за своје другаре у одељењу. Ученици су сами направили лутке од папира и сценографију. Часу корелације српског језика и математике са ликовном и музичком културом, присуствовали су педагог, библиотекар, учитељице 4/1 и 4/2, као и четири родитеља одељења 2/1.

Ученици су били подељени у групе по наставним предметима који су се нашли у корелацији, па су тако неки имали задатак да се позабаве поукама приповетке, неки да реше математичке задатке, неки да осмисле ликовни приказ… Током рада се водило рачуна о томе да ученици пажљиво слушају једни друге приликом излагања.

 Овакав начин групног рада са ученицима доприноси бољем савладавању градива, подстиче њихову бољу сарадњу и пријатну радну атмосферу. На крају часа, учитељица је са ученицима спровела кратку евалуацију часа, а они су једногласно истакли да им се допада када раде у групи, када се договарају и разговарају о задацима и да су задовољни како је час протекао.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.