Диплома Ањи Пругинић у оквиру програма „Школски зелени прес“

Наша школа је учествовала у програму „Школски зелени прес“, рубрици дечјег часописа за велике љубитеље природе „Чувари равнице“. Овај програм је осмишљен са циљем да међу ученицима основних школа на територији Војводине промовише заштиту животне средине тако што ће расписати конкурс за најбоље новинарске радове о овој теми. Идеја је била да ученици пишу о актуелним еколошким питањима у свом месту, или да наведу добре или лоше примере понашања у природи. У пројекту су учествовали зелени новинари из чак 93 школе.

Извештај наше ученице Ање Пругинић (VI/1) под називом „Уз осмех на Чепелу“ награђен је дипломом у категорији радова ученика 5. и 6. разреда, а наша школа је похваљена за учешће у овом пројекту.

Ученички радови биће редовно објављивани током 2017. године на интернет блогу http://skolskizelenipress.blogspot.rs/ као и у дечјој еколошкој емисији „Питам се, питам се“ која се емитује сваке суботе на РТВ Војводина. Такође, школски зелени новинари ће имати свој простор и на интернет радију за децу „Керефеке“ који је покренуло удружење „Избор“ из Петроварадина.

Честитамо Ањи и наставници биологије, Јелени Бибин, на успеху!

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.