„Принцеза у папирној кеси“

У Градској народној библиотеци „Жарко Зрењанин“ су у току новембра месеца организоване радионице на тему родне равноправности и људских права. На ову тему осмишљена је и радионица „Принцеза у папирној кеси“ у којој су, 16. новембра, учествовали ученици наше школе из одељења I/3, учитељице Весне Лугоње.

Деци је овом приликом представљена истоимена књига канадског аутора књига за децу, Роберта Манча, у којој, супротно очекиваном следу догађаја у бајкама, змај отима принца и принцеза треба да га спасе. Организатори овог сусрета сматрају да је разговор на тему равноправности између дечака и девојчица потребно обавити већ у овом узрасту, 7-8 година, пре него што се код њих развију заблуде и предрасуде.

Потом се ученицима представила и полицајка која је говорила о свом занимању, а уследила је и презентација о знаменитим женама у историји.

Ученици су показали велико интересовање током овог сусрета и уживали су у радионици. На крају су сви заједно правили круне од папира које су, како наводе из градске библиотеке, „симболично означиле да су и они, као мале особе са великим краљевским особинама, способни да буду принчеви и принцезе“.

Погледајте прилог РТВ „Сантос“ о овом сусрету:

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.