На Сајму стваралаштва сеоских жена у Војводини

Поводом Међународног дана сеоских жена, у суботу, 15. октобра, на Тргу слободе је одржана манифестација „Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини“. Ово је препознатљива манифестација јединствених занатских и уметничких производа сеоских жена, колоритних рукотворина, кулинарских и колачарских специјалитета, органског воћа и поврћа која има за циљ да представи сеоске жене као најдоследније чуварке историјског и културног наслеђа вишенационалне Војводине.

            Ученици II/2 су, са својим бакама, по идеји и организацији учитељице Соње Вујаковић, учествовали у културно-уметничком делу програма и са представљањем продуката са радионице одржане у школи „Бака и ја“, која је претходила овом догађају. Укључивање бака у активности оба дана је код свих ученика овог одељења, родитеља и бака изазвала радост и лепе емоције, што је учитељицу Соњу инспирисало да напише слоган којим су се представили: „Бакина старост и моја младост, у љубави стопљене чине радост“.

Све активности су испланиране корелацијом наставних предмета (ликовна култура, свет око нас, музичка култура, физичко васпитање, математика, српски језик, ЧОС) и корелацијом наставних садржаја.

2016_sajam_stvaralastva1 2016_sajam_stvaralastva2 2016_sajam_stvaralastva3 2016_sajam_stvaralastva4 2016_sajam_stvaralastva5 2016_sajam_stvaralastva6 2016_sajam_stvaralastva7 2016_sajam_stvaralastva8 2016_sajam_stvaralastva9

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.