„Ледене принцезе у Народном позоришту“

У „Ноћи истраживача“, и ове године, учитељица Соња Вујаковић је била аутор и координатор активности у Народном позоришту.

Како је и најављено, камерна сцена је била претворена у двориште леденог дворца у ком се 13 девојчица такмичило за титулу „Ледена принцеза Ноћи истраживача 2016.“ Кандидаткиње су биле из ОШ „2. октобар“, ОШ „Доситеј Обрадовић“, ОШ „Петар Петровић Његош“, ОШ „Жарко Зртењанин“ и из наше школе. У културном програму су учествовале девојчице из ПК „Плава звезда“ и ПК „Free Dance“, деца из оркестра наше школе и Дариа и Маша Поповић. Зрењанинска новинарка, Бранка Јајић, водила је програм, а вече је отворила главни координатор „Ноћи истраживача“, проф. др Данијела Јашин.

Учитељица Соња Вујаковић је дошла на идеју да у активности поводом „Ноћи истраживача“ укључи и наставнике и ученике – наше госте из Цеља, тако да су оне, Симона, Тара и Карин, биле жири у избору Ледене принцезе. Жири је имао тежак задатак пошто су све девојчице биле прелепе, јединствене, а костими оригинални, креативни и маштовити, што је и био циљ. Зато је учитељица Соња обезбедила медаље свим учесницама, посебне и нежне, јединствене, баш као што су и оне биле – стаклене пахуље које се никада неће отопити, а жирију су уручени пехари у знак захвалности и сећање на ово прелепо вече.

Титулу „Ледена принцеза Ноћи истраживача 2016.“ понела је ученица наше школе, II/2, Ива Крчмаров, „Ледена краљица“ Мина Воргић ученица II разреда ОШ „2. октобар“ и „Снежна краљица“,  Ина Берар II/2 из наше ОШ „Ђура Јакшић“.

Након проглашења, принцезе су се прошетале од позоришта до фонтане, где су се фотографисале, а потом су се вратиле у позориште и засладиле укусном тортом „Frozen“. Принцеза Ива је потом имала задатак да у сали КЦ, након завршеног квиза,  уручи награде учесницима.

И тако је све било бајковито, чаробно, свечано, слатко у позоришту, у „Ноћи истраживача 2016“.

[slideshow_deploy id=’6001′]

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.