Сертификати за републичке победнике

Сертификати талентованим основцима

за познавање информационих технологија

У сарадњи Регионалног центра за таленте и Техничког факултета „Михајло Пупин“, полазницима летње ИТ школе уручени су сертификати за успешно завршену радионицу рачунарске графике.

2016_Sertifikat

Сертификати су, талентованим ученицима недавно завршених седмих и осмих разреда основних школа у Зрењанину, уручили професори Драгана Глушац и Бранко Маркоски испред факултета, Робер Сабо, секретар Регионалног центра за таленте и Душко Радишић, помоћник градоначелника Зрењанина.

-Технички факултет у Зрењанину један је од три члана оснивача Регионалног центра за таленте. Кроз овај центар имамо намеру да негујемо и развијамо оно што наши млади суграђани поседују а то је таленат за науку и за информационе технологије. Уколико не негујемо тај њихов таленат и друштво на томе не искаже значај, имаћемо ситуацију да се таква деца упросече и тај таленат остане неискоришћен. Ово је прва у низу планираних радионица, а крајем августа ће се реализовати још једна на тему мултимеедије и такве активности ћемо периодично настављати, истакла је професорка Драгана Глушац.

Прва генерација од седамнаесторо деце показала је изузетно почетно знање и склоност ка информационим технологијама. Међу полазницима радионице су, између осталих, били и овогодишњи победници републичког такмичења „Тесла инфо Куп“ Бојан Кирћански, Стефан Ђурђевић и Симон Агић.

-Било је занимљиво, научио сам нове ствари о графици, и без обзира што ме више занима програмирање, добро је стећи и друга знања, рекао је Стефан Ђурђевић.

Бојан Кирћански каже да је задовољан што је позван да учествује у овој радионици, у групи талентоване деце Зрењанина. За Симона Агића ово је такође било посебно искуство.

-Овај курс ми изузетно значи јер сам научио доста нових ствари. Осим тога, лепо смо се и дружили, каже овај ученик који ће од септембра седети у средњошколској клупи.

Материјал за овај чланак, преузет је са странице I love Zrenjanin [link].

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.