Посета Амбасади Грчке у Београду

За ученике из наше општине који су, у оквиру манифестације Европско село, ове године постигли успехе на такмичењу у познавању Европске уније, организована је посета  Амбасади Грчке у Београду. У уторак, 31. маја, најуспешнији ученици и њихови наставници – ментори лепо су угошћени и поводом њихове посете осмишљен  је богат програм.

Са задовољством истичемо да су се међу званицама на овом свечаном догађају нашли и ученик наше школе, Владислав Стефановић, из одељења 6/1, са наставницом географије, Ђурђевком Грујин. Подсећамо да је Владислав на квизу знања о ЕУ освојио треће место. Према речима наставнице, Владислав је и приликом ове посете, у разговорима, показао завидно знање на разне теме и био похваљен од стране домаћина овог сусрета.

За госте је, по доласку, уприличена кратка презентација активности амбасаде, а затим им је добродошлицу пожелео и амбасадор Грчке, Константин Економидес. Након тога, уследила је посета Информационом центру Европске уније, где су гости погледали видео пројекције о Грчкој и Европи, као и о Грчкој као туристичкој дестинацији. Програм је обухватио и одлазак до Хеленског фонда за културу, а заокружен је посетом Кули Небојши, споменику културе који има  изузетну историјску важност за српски и грчки народ.

[slideshow_deploy id=’5586′]

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.