Завршни састанак Ученичког парламента

2016_Zavrsni_sastanak_parlamentaКако се ближи крај школске године осмаци су пуни успомена, искуства, сећања и савета које желе да поделе са нама. На прву тему  из радионице ,,Шта носим из ове школе“, осмаци су причали са широким осмехом. Сложили су се да је нешто што ће сви памтити пријатељство, другари, нова познанства, авантуре, смех, тајне, прве љубави. Нешто кроз шта су заједно прошли, екскурзије, наставе у природи, излети, вашари, одлазак у биоскоп и позориште. Наравно, у сећању ће им осатати учитељице и наставници који су увек били ту, који су им помагали и учили их како да постану праве особе и овом приликом осмаци желе да им се захвале. Ту су и оне лошије ствари као што су трема, пробни пријемни, контролни, писмени , лоше оцене и неодласци на екскурзију  ове године, али сад кад се све завршило, осмаци желе да се осврну  на оно лепо. Одласци у позоришта, такмичења, победе, освојене медаље, школске журке, нова познанства, одлазак у Словенију и Румунију и још много тога.

Друга тема је била ,,Поруке будућим петацима“. Осмаци су дали многе корисне савете, на пример, да је у петом разреду историју и географију потребно највише учити, да треба да се учи редовно, да се не учи напамет већ разумно, да је јако битно да се слуша на часу јер се већи део лекције тако научи, да је битно да се задаци из математике и физике свакодневно вежбају, итд. Ту су и препоруке у вези са пријатељством, а то је да треба да буду сложни, да треба помагати другима, дружити се и са дечацима и девојчицама, бити дружељубив, не свађати се и игнорисати провокације. Они се надају да ће вам ови савети помоћи да имате што лакше и лепше школовање.

Последња тема овог састанка-радионицеје била ,,Како видим себе у будућности“. Неки себе виде на факултету у иностранству, неки у Србији. Неки би волели да оду у Америку, неки у Немачку, а неко ипак највише воли свој завичај. Већина би волела да оснује породицу и да има добар посао, као што су посао адвоката, архитекте, хирурга, стоматолога, спортисте, тренера и још многи други. Има и оних који би волели да оснују своју фирму, али и оних који би волели да путују светом. Сви имају своје жеље и планове, али су се заједно сложили да је ово најлепши период у њиховим животима. Драго нам је да ће садашњи осмаци са пуно успомена, лепих сећања и са осмехом завршити основну школу, али ово није крај – ово је тек почетак нечег новог.

Записничар Ученичког парламента:

Бојана Стан

Овај унос је објављен под Актуелно, Ученички парламент. Забележите сталну везу.