„Европско село 2016“

На манифестацији „Европско село“, која се, већ традиционално, по пети пут одржава у Зрењанину, наша школа је представила државу Финску.

E_selo_stand

E_selo_grupnaДобро расположење, мноштво укусних посластица, као и насмејана лица наших ученика и наставника, красили су штанд ОШ „Ђура Јакшић“ 12. маја у Хали спортова и тиме дали свој допринос обележавању Дана Европе.

Учитељице трећих разреда су, са својим ђацима, припремиле плесну тачку праћену песмом „Лискодиско“ групе Хевисаурус, финског хеви метал бенда за децу, којом се наша школа представила на овом догађају са циљем промовисања различитих народа и држава чланица Европске уније. Њихов енергични и упечатљиви наступ награђен је великим аплаузом присутних.

У оквиру манифестације, на квизу знања који подразумева познавање Европске уније, а одржава се на нивоу општине, у конкуренцији представника из 28 школа, наш ученик Владислав Стефановић (VI/1), освојио је 3. место! За овај леп резултат, Владислав је добио поклон ваучер у износу од 5000 динара у књижари „Театар“, а нашој школи је поклоњен рачунар.

E_selo_nagrada

Наставник прима награду уместо ученика Владислава Стефановића, а уручује му је Оскар Бенедикт, Заменик шефа Делегације Европске уније у Србији.

 [slideshow_deploy id=’5421′]

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.