Акција рециклирања и спортски дан

Четвртак, 28. април, у нашој школи обележиле су броjне активности, како ученика, тако и наставника, које сведоче о томе да се улаже велики труд у подстицању самосвести када је реч о очувању животне средине.
И поред временских прилика које нису ишле на руку организацији овог догађаја, акција рециклирања папирног и пластичног отпада, а потом и спортски дан, уприличен за ученике виших разреда, са успехом су одржани и послужили су као добар пример одговорног понашања и здравих навика.  😀
Током протеклих недеља припремали смо се за поменута дешавања, тако да смо у ходнику школе начинили „еколошки кутак“.

akcija recikliranja06

Млађи ученици, са својим учитељицама, „отворили“ су акцију тиме што су први одложили брижљиво прикупљени материјал у контејнере за рециклажу.

akcija recikliranja04akcija recikliranja34

akcija recikliranja35

akcija recikliranja36

akcija recikliranja05

akcija recikliranja02

Група ученика из боравка придружила се акцији тако што је од старог папира направила зеке као украс за предстојећи празник, Ускрс.

akcija recikliranja13

Ученици виших разреда, у друштву наставника, наставили су са сабирањем старе хартије, папирног и картонског отпада, као и са одлагањем пластичних флаша. Чепови са пластичне амбалаже посебно су прикупљани и одвајани.

У духу промовисања очувања здраве животне средине, акција је настављена кроз спортски сусрет ученика од 5. до 8. разреда. Такмичарски дух и надметање међу одељењима нису изостали, као ни навијачки табори сваког тима, али је све, што је и најважније, протекло у лепом дружењу.

 [slideshow_deploy id=’5229′]

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.