42. „Песничка штафета“

„Песничка штафета“ и ове године нам је донела  радост и разиграла машту и списатељско умеће наших ученика.

Четрдесет другу по реду песничку манифестацију предводио је песник Дејан Алексић, са којим су се наши млади песници и публика врло лепо дружили 12. априла у Свечаној сали МЗ Граднулица.

Кратком драмском изведбом Алексићевог дела „Петар и пертле“, одабрани ученици из одељења I/3 и представници свих трећих разреда поздравили су песника и тиме отворили ово поетско такмичење.

У категорији од 1. до 4. разреда, у други круг такмичења су се пласирали: Јулијана Кирћански (III/1) са „Песмом о треми и мени“, Огњен Кецман (III/3) са песмом „Гладовање“ и Лена Стоиљковски (IV/2) са песмом „Рећи ћу свима“.

У категорији виших разреда, даље ће се такмичити ученици VI/3 – Вања Мијановић са песмом „Капљица воде“ и Иван Орловић са песмом „Чиста вода.“

Чекајући проглашење најбољих песама, ученици су имали прилике да се надмећу у изговарању брзалица и решавању загонетки које им је песник, Дејан Алексић, задавао на врло духовит начин, као и да чују нешто ново из опуса овог истакнутог песника за децу.

Традиционална песничка манифестација коју организује Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“ протекла је у весељу и још једном подсетила наше ђаке на то да је књижевност занимљива! J

Завршна свечаност 42. манифестације „Песничка штафета“ одржаће се 22. априла у 11 часова у Културном центру Зрењанина. Свим нашим учесницима желимо пуно успеха!

[slideshow_deploy id=’5003′]

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.