Дигитална школа

Oдлукa о избору радова на наградном конкурсу „Дигитални час“

Објављено 8. децембра 2015.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација донело је одлуку о избору радова који се награђују на наградном конкурсу „Дигитални час“ у школској 2015/2016. години.

Наградни конкурс био је намењен  свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија.

Поводом конкурса пријављено је 383 рада. Нашу школу успешно је представљао наставник техничког и информатичког образовања Јован Ђорђевић, који је освојио трећу награду.

Конкурс је имао  за циљ унапређење наставе  употребом информационих технологија као наставних средстава, односно употребу информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са задацима и циљевима часа.

Награђени рад, нашег наставника,  сврстан је у групу наставних предмета математика, информатика, рачунарство и техничко образовање, а садржао је:

А. приказ једне наставне јединице чију реализацију прати употреба информационих технологија као наставног средства и

Б. приказ активности реализованих током одређеног временског периода где је ИКТ стављен у функцију решавања одређеног, раније уоченог, васпитно-образовног проблема (нпр. дисциплина, пажња, мотивација, активно учење на часу);

Час је високо  оцењен на основу критеријума:

  • Оствареност основних дидактичких принципа наставе,
  • Иновативност, интерактивност и интердисциплинарност и
  • Примена информационих и комуникационих технологија.

Digitalni_cas
Честитамо наставнику Јовану и желимо пуно успеха у даљем раду!

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.