Посета Природњачком музеју и Ботаничкој башти

Ученици шестих разреда наше школе су 21.10., са својим разредним старешинама Верицом Пивк (6-1), Игором Јакшићем (6-2) и Јованом Ђорђевићем (6-3), посетили изложбу „Кроз свет инсеката Србије“ у Природњачком музеју у Београду, што им је пружило прилику да се упознају са готово свим групама инсеката, које су до данас утврђене у Србији. Посету овој изложби организовала је наставница биологије, Јелена Бибин.

Са преко 1 000 000 описаних врста, данас су инсекти најбројнија група животиња. На изложби је приказано преко хиљаду врста са више хиљада препарираних инсеката. Поред ентомолошких примерака, аутори су путем илустрација и кратких текстова на једноставан и директан начин дочарали разноврсност и богатство овог света.

У Ботаничкој башти у Београду, ученици су посетили Јапански врт, системску парцелу и стаклену башту, где су се упознали са важношћу развијања свести о животној средини и покушали да разумеју значај биодиверзитета и могућност његовог губитка.

botanicka basta

Дешавања приликом посете главном граду забележили су и чланови новинарске
секције:

Дана 21.10.2015. године, ученици шестог разреда наше школе су у пратњи својих одељенских старешина посетили Београд. Тамо су имали организоване посете Природњачком музеју и Ботаничкој башти. Ученици су са великом пажњом разгледали и постављали питања везана за инсекте и биљке које су их највише интересовале. Лепо време је послужило за шетњу Калемегданом. Након тога, ученици су пронашли освежење у „Мекдоналдсу,” где су се сви заједно лепо дружили и препричавали утиске.

Извештавају:
Сања Носоњин VI-3
Вања Мијановић VI-3
Нинослава Кнежевић VI-3

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.