Професионалана оријентација за ученике VIII разреда

Током јануара и фебруара у школи смо спровели низ активности на тему професионалне оријентације ученика VIII разреда.

Започели смо их родититељским сасатанцима, на којима су родитељи од одељенских старешина добили најважније информације у вези са завршним испитом и уписом у средњу школу. На састанку су такође имали прилику да чују од психолога школе, оно најбитније што се тиче психолошког дела припреме, почевши од дневног распореда активности за ученике, па до климе у самој породици.

Одмах потом наставили смо са овом темом на Чос-евима. На првом чосу психолог је упознала ученике са Водичем за основце, који постоји у електронској форми и који је изутетно погодан за упознавање са будућим средњим школама. У водичу постоје и тестови које када ученици реше добијају комплетан увид у сопствене квалитете, интересовања и спремност за похађање одређене средње школе, односно бављење жељеним занимањем.

За наредни ЧОС ученици су припремили паное средњих школа, из којих се може видети који предмети се изучавају у датим средњим школама, које су карактеристике и успех потребни за упис у школу. Паное су ученици веома лепо и креативно урадили и презентовали, а тренутно се налаза на улазу у школу, како би их и остали ученици могли видети.

Наравно, са овим активностима настављамо све до уписа наших ученика у средњу школу. Следи психолошко тестирање свих ученика и појединачни разговори са онима који су у дилеми око уписа средње школе.

Психолог школе:ЈМР

PO6 PO5 PO4 PO3 PO2 PO1

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.