ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

Читалачки дневник треба да садржи сл. податке: име и презиме ученика, назив школе, разред и име учитеља тј. наставника.

Дневници морају бити писани самостално, хемијском оловком или одштампани, а колико књига је ученик у обавези да прикаже, зависи од његовог узраста:

 

I и II разред…………………. 5 књига

У категорији за I и II разред: Обавезно навести име и презиме аутора, наслов књиге и самосталну илустрацију прочитане књиге (илустровати у свесци или скицен блоку).

 

III и IV разред……………… 6 књига + часопис

V и VI разред…………….. 7 књига + часопис 

VII и VIII разред………….. 8 књига + часопис

У категоријама од III до VIII разреда: Обавезно навести име и презиме аутора, наслов књиге, годину издања и назив издавача. О прочитаном делу учесници пишу своје утиске, своја размишљања подстакнута прочитаном књигом, зашто им се књига допала или можда зашто није, ко им је препоручио књигу. Могу да издвоје неки догађај, омиљени лик из књиге или занимљиву мисао из текста. Ученици од III до VIII разреда треба да опишу и један часопис по сопственом избору.

 

Тема за обавезни део програма гласи: ДЕСАНКИ У ЧАСТ.


Влада Србије је 2013. годину прогласила годином Десанке Максимовић и обележава је одржавањем различитих манифестација. Наш допринос овој акцији је у виду овогодишње обавезне литературе. Читајући дела Десанке Максимовић упознаћемо децу са једном од највећих српских песникиња прошлог века. Наравно, примерено свом узрасту, дете ће читати Десанкине бајке, романе или песме.

У школској библиотеци можете наћи следеће наслове за обавезни део програма:

Десанка Максимовић:

–  Живе играчке (бајке и песме)

–  Грађење гнезда (збирка песама)

–  Златни лептир (приче)

–  Писма из шуме (бајке)

Читалачки дневници треба да буду достављени Градској библиотеци до 16. маја 2013.

 

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.