„Најлепша мама на свету – моја мама!“ – културни догађај у „Ђури“

Културни догађај у ОШ „Ђура Јакшић“ Зрењанин

https://youtu.be/WJEyqvMexA0

Хоризонтална и вертикална интеграција наставних садржаја „упакована“ у поклон мамама за 8. март у виду концерта „Концерт за маму“  и изложбе ликовних радова “ Најлепша мама на свету – моја мама!“.

У овом пројекту учествовали су сви ученици првог циклуса (12 одељења ученика са својим учитељицама), ученици  продуженог боравка са својом наставницом, деца из вртића са васпитачицом и ученици првог разреда са учитељицом истуреног одељења наше школе у Јанковом Мосту, ученици једног одељења осмог разреда са својом наставницом ликовне културе, наставница енглеског језика, а на крајњој свечаности учествовао је и  ученик седмог разреда кроз улогу водитеља културног догађаја.

На свечаности се осетила  доза мултикултуралности јер су ученици из Јанковог Моста певали песму на свом матерњем, румунском језику, а тичерка је са групом ученика представила песму о мами на енглеском језику која се обрађује у  другом разреду.

Реализацију је подржала и укључила се у пројекат уступањем свог простора – свечане сале и МЗ „Граднулица“, библиотекарка Светлана је дала свој допринос израдом позивнице за овај догађај у виду дигиталне честитке и штампаног плаката, а наставник Дарко је на крају прикупио снимке , фотографије, текст и објавио их на сајту школе.

У процесу припреме тачке за наступ вршена је у сваком одељењу корелација наставних садржаја из музичке културе, ликовне културе, српског језика, енглеског језика, румунског језика, физичког васпитања, света око нас, грађанског васпитања, часова одељенског старешине и ваннаставних активности.

Од идеје до реализације догађаја, процесом је кординирала  учитељица са разредним старешинством у целодневној настави Соња Вујаковић – координатор за културне активности у школи.

Циљ пројекта је био остварен 8. марта када је приказан крајњи продукт –  концерт и изложба препуној сали мама, бака па и по којем тати.

Изазване емоције публике у виду осмеха на лицу, громогласних аплауза па и које сузе, као и обострано задовољство свих учесника у реализацији и публике, биле  су нам јасна порука оцене коју смо заслужили – највиша!

Учитељица Соња Вујаковић

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.