Дан школе 2023.

85.рођендан школе прославили смо 31. маја у великој сали Културног центра. Традиционално, свечаност је отворио школски хор под диригентском палицом наставнице Иване Петричић, изводећи химну „Поток жубори“.

Након поздравних речи директорке Маје Алмажан, истицања да иза ОШ „Ђура Јакшић“ стоји осамдесет и пет година успешног васпитно-образовног рада  али и много лепих успомена које су понеле бројне генерације ђака и наставника, као и упућене захвалности сарадницима школе – зрењанинском Културном центру, Дому ученика „Ангелина Којић-Гина, Задрузи „Мркшићеви салаши“, вртићу „Алиса“ и МЗ „Граднулица“, уследио је школски програм којим је руководила Соња Вујаковић, координатор културних активности. Кроз надахнут и богат културно-уметнички школски програм који је окупио значајан број учесника, присутне су водили Павле Миличић (VII1) и Николина Вуковић (VII2). Публика је могла да ужива у Антићевој „Плавој звезди“ и „Првој љубави“, а стихове су говориле ученице V2, Јелена Звекић, Уна Ковановић и Анђелина Јенеи, чланице драмске секције, и Дуња Бошњаков (IV2). Свечаност је протекла и у неговању и подстицању мултикултуралности и вишејезичности – уз интерпретацију стихова на румунском и на мађарском језику. Тимеа Петри (I4), ученица издвојеног одељења наше школе у Јанковом Мосту, рецитовала је на румунском, а Јелена Звекић и Немања Ташин (V2) на мађарском језику. На непролазне мудрости о пријатељству и љубави из „Малог принца“ подсетиле су нас, такође, чланице школске драмске секције коју води наставница Марија Михајловић. На свечаности су се смењивали класични и популарни ритмови – „Бечки валцер“, „Нек’ живи љубав“ и „Дарја“, а плесне тачке извели су ученици III1, I3 и IV разреда. Посебан тон свечаности дале су солисткиње, Ивана Горшћак (VII1) и Ленка Толимир (VII2), чији је наступ публика поздравила снажним аплаузом.

Како је Дан школе прилика и када Наставничко веће похваљује све ученике који су постигли успех на такмичењима, уприличили смо свечаност и тим поводом 30. маја, у свечаној сали МЗ „Граднулица“. Тога дана је за свој успех похваљено 117 ученика, једно одељење, а књигом награђено 15 најуспешнијих такмичара, ученика који су у току ове школске године остварили успех на републичком нивоу  …

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.