Сарадња са зрењанинским Црвеним крстом

Редовна годишња седница Скупштине Црвеног крста Зрењанин одржана је 11. маја у великој сали Црвеног крста Зрењанин, а присуствовала јој је и наша учитељица Соња Вујаковић, члан Скупштине Црвеног крста Зрењанин. На седници су усвојени Извештај о раду Црвеног крста Зрењанин у 2022. години и План рада за 2023. годину.  
Седници Скупштине Црвеног крста Зрењанин су присуствовали: градоначелник Зрењанина Симо Салапура, представници  Војске РС, МУПа РС, часни оци, представници школа, удружења, установа, институција и предузећа.
На самом почетку, присутни су минутом ћутања одали почаст настрадалима у трагичним догађајима у Београду и Младеновцу.
 Химну „Боже правде“ интерпретирала је солиста Васкрсија Ковачевић а пригодан уметнички програм је реализовао Омладински мешовити хор средње музичке школе „Јосиф Маринковић“ предвођен диригентом, професорком Зорицом Козловачки. У свечаном делу програма уручена су и признања Црвеног крста.
Присутне је поздравила Александра Танасијевић, секретарка Црвеног крста Зрењанин која је изразила задовољство што је седница Скупштине органозована у Недељи Црвеног крста, на Нациоални дан добровољних давалаца крви. У Црвеном крсту Зрењанин смо се увек трудили да нам рад буде транспарентан и упућујемо велику захвалност свим медијима који прате активности Црвеног крста Зрењанин. Ипак рад Црвеног крста по правилу се јасније види у кризама и несрећама (поплаве, корона, имунизација…). Као и у овим тешким временима, након трагичних догађаја који су се догодили у Србији.
Још једна значајна активност Црвеног крста организована је у нашем граду 13. 5.2023. Тога дана је реализована показна вежба „Трг слободе 2023“, као једна од завршних манифестација у склопу обележавања Недеље Црвеног крста.
Наши ученици IV2 су са својом учитељицом Соњом Вујаковић учествовали у ревијалном делу такмичења као екипа „Петлића“.
Наступу је претходила едукација и обука свих ученикао из овог одељења на тему: „Прва помоћ- превијање рана“ од стране волонтера (Гоце – Гордана Дујловић) ЦКЗР. Задатак је био показати како се правилно поступа и пружа помоћ у ситуацијама када се приликом незгоде задобије дубља посекотина или опекотина на телу.
Ученици IV2, Софија Чикић и Јован Немчев, учествовали су 20. маја и на свечаном отварању Годишње скупштине О. О. Црвеног крста „Граднулица“.

https://www.youtube.com/shorts/EP92zI_CBTw

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.